VEEL GESTELDE VRAGEN

FAQ - Veelgestelde vragen

Dat is helemaal afhankelijk van je eigen wensen en voorkeuren. Als je zon, zee, strand, een altijd heerlijk klimaat in een gebied met gezellig entertainment en voldoende bezienswaardigheden zoekt, dan kunnen we de zone van Nerja, Frigiliana en Torrox van harte aanraden. Deze bestemmingen zijn geliefd maar niet te populair. Geen massatoerisme, dus ... niet door vertellen. Als je op zoek bent naar hemelsbrede stranden met helder blauw water, dan zijn stadjes en dorpjes aan de Costa de la Luz (Atlantische kust) absolute aanraders. Degenen die op zoek zijn naar cultuur en architectuur en niet al te veel om zee en strand geven, zijn beter af in het prachtige binnenland van Andalusië waar we traditionele huizen met privézwembaden hebben in de buurt van de steden Granada, Sevilla, Córdoba en Jaén. Natuurliefhebber kunnen we aanraden om een huisje te boeken in de Sierra de Aracena, een waar paradijs voor wandelaars!
Er zijn in Andalusië maar liefst 5 luchthavens. Málaga luchthaven is de grootste en drukste luchthaven waar veel luchtvaartmaatschappijen naar toe vliegen. Soms is het echter goedkoper of dichterbij om naar Granada, Sevilla, Almeria of Jerez de la Frontera te vliegen. Bovendien is het op de kleine luchthavens vaak een stuk rustiger! Op alle luchthavens zijn huurauto's beschikbaar en niets is leuker dan Andalusië met je eigen auto te ontdekken!
Met een vakantiehuis of villa heb je een ‘eigen’ vakantieverblijf om je thuis te voelen. En vaak voordeliger dan een hotel. Met je partner, je gezin of een groter gezelschap. Je kiest voor een gezamenlijk zwembad voor alle gasten in de appartementen of een privé zwembad in de tuin van je villa. Je bent vrij om te doen en te laten wat je wilt. Barbecueën, thuis samen eten of uit eten gaan. Het is gewoon je eigen adres op vakantie. Heerlijk, al die voordelen.
Vanwege de vele voordelen, voor je plezier en voor je zekerheid. Casitas Select verhuurt villa en vakantiehuizen tegen scherpe prijzen. Met honderden adressen bieden we veel keuze. We zijn thuis in de streek, kennen alle huizen van binnen en van buiten en zijn 24/7 bereikbaar om je met van alles en nog wat te kunnen helpen. Een vakantiehuis met zwembad en tuin geeft je dat heerlijke vakantiegevoel, maar je moet ook bedenken dat het ingewikkelder is dan een hotelkamer. Er is apparatuur aanwezig zoals wasmachine, afwasmachine, televisie met satelliet schotel, afstandbedieningen, zwembad met pomp en filter, elektrische poort om toegang te krijgen tot het perceel en nog veel meer zaken. Alles om je huishouden te doen en je thuis te voelen. Mocht er onverhoopt iets mis gaan tijdens je verblijf dan heeft Casitas Select een team van lokale sleutelhouders klaarstaan. De medewerkers van Casitas Select en die kijken niet op de klok als het om het verhelpen van storingen gaat.

Casitas Select helpt haar gasten ook bij andere zaken. Zoek je een arts? Of is de auto stuk? Waar je een boot kunt huren? Een restaurant reserveren? Als je de Spaanse taal niet machtig bent helpen wij je met alle plezier.
Heel eenvoudig. Ga naar www.casitas-select.nl en bekijk de huizen in onze bestemmingen. Kies het vakantieverblijf en kijk of het aan al je wensen voldoet. Is het beschikbaar, dan boek je. Vervolgens teken je de huurovereenkomst en betaal je de aanbetaling. Zo gemakkelijk. Maar je kunt natuurlijk ook persoonlijk contact opnemen via ons webformulier, fax of email, alle gegevens staan duidelijk op onze web-site vermeld.
Dat mag, zeker. Je kunt in overleg met een van onze medewerkers de perfecte accommodatie vinden. Overigens moet de huuraanbieding en de –bevestiging, ook na een telefonische boeking, altijd per e-mail worden bevestigt.
Elk verblijf wordt beschreven op een eigen pagina. Daar zie je ook een beschikbaarheidkalender met de bezetting. Je ziet in een oogopslag of je er in de periode van jouw vakantie terecht kunt. Klik je op een begin- en einddatum dan zie je direct de huurprijs met de extra service die je kunt boeken.
Je wilt even overleggen en een verblijf even vast houden. Met een optie wordt de accommodatie gratis en vrijblijvend enkele dagen voor je vast gehouden. Je hebt dan de tijd om te overleggen met familie of vrienden of passende vluchten te zoeken. Normaal gesproken ligt je optie voor 24-48 uur vast, afhankelijk van de bestemming en de resterende tijd tot de aankomstdag.
Na de boeking volgt de huurovereenkomst per e-mail. In de huurovereenkomst staan alle details beschreven en o.a. ook de kosten die je moet betalen.
Er zijn 3 betaalmomenten voordat je op reis gaat. De aanbetaling op het moment van boeken, de tweede betaling 45 dagen voor de aanvangsdatum en de derde betaling bij aankomst ter plaatse. De bedragen staan duidelijk met betaaldatum vermeld op het reserveringsformulier.
Alle prijzen zijn in euro´s.
Jammer dat de vakantie niet door kan gaan. Het huis is echter wel gereserveerd. Goed als je een annuleringsverzekering hebt afgesloten. Doen, dus! Geen annuleringsverzekering? De huurder kan de huurovereenkomst annuleren tot 60 dagen vóór de aanvang van de huurperiode. Bij annulering blijft de aanbetaling in bezit van de verhuurder om daarmee de eigenaar schadeloos te stellen. Indien de annulering wordt verricht binnen de termijn van 60 dagen die aan de huurperiode voorafgaan, is de huurder een groter deel van het huurbedrag aan de verhuurder verschuldigd.
De privacywetgeving verbiedt het vermelden van exacte adresgegevens voordat er definitief geboekt is. Het adres van het vakantiehuis ontvang je na het betalen van de tweede betaling, vier weken voor de aanvangsdatum.
Je vindt alle informatie op de site. Contact met Casitas Select is heel gemakkelijk met e-mail en telefoon. De medewerkers spreken Spaans, Nederlands, Frans, Duits en Engels.
Casitas Select is gebonden aan de strenge wet op de privacy. Wij houden al je gegevens voor eigen gebruik en het computersysteem is optimaal beveiligd. Je gegevens zijn bij ons absoluut in veilige handen.
Je persoonlijke spullen als kleding en je papieren. Je appartement, huis of villa is voorzien van alle kookapparatuur en servies, pannen en bestek. Je hebt meteen een zelfstandig huishouden. Lakens, dekbedden, handdoeken en zijn aanwezig en worden regelmatig verschoond. De meeste huizen beschikken niet over grote badhanddoeken voor bij het strand of zwembad (tenzij anders vermeld), dus we raden aan om die zelf even mee te nemen. In Spaanse huizen zijn meestal geen theedoeken aanwezig; Spanjaarden zetten de vaat direct in een kast met uitdruiprek. Deze kast heeft geen bodem een is geplaatst boven de gootsteen zodat de druppels daar in kunnen vallen. Praktisch toch?
Op de pagina is aangegeven in welk gebied of welke urbanisatie (wijk) het verblijf ligt. Pas wanneer de boeking definitief is en de volledige reissom betaald, ontvang je gedetailleerde adresgegevens. Daarop staan het exacte adres en de coördinaten van het vakantiehuis om met behulp van bijvoorbeeld Google Maps je verblijf te vinden.
Meestal ligt de sleutel voor je klaar bij het huis. Het kan ook dat de eigenaar of een medewerker direct bij het huis aanwezig is om de sleutel te overhandigen en een eerste rondleiding te geven. Op de definitieve bevestiging staat alle noodzakelijke gegevens vermeld.
Kan gebeuren, maar voor de lokale contactpersoon is dat normaalgesproken geen probleem als hij/zij daarvan op de hoogte is. Bel dus even wanneer de reis meer tijd in beslag gaat nemen. Dan houden we daar rekening mee.
Dat bepaalt de eigenaar van het vakantieadres. Op de web-site kan je met het filter de accommodaties selecteren waar een huisdier is toegestaan. Als het mag vragen we wel of je alles goed schoon houdt en het huisdier niet toe staat op de bank of de bedden. En denk aan het dierenpaspoort, alle verplichte inentingen en de onderhuidse chip of tatoeage ter identificatie (vraag de dierenarts).
In het hoogseizoen vanaf juni tot eind augustus zijn de aankomst- en vertrekdagen als op de online beschikbaarheidkalender zijn aangegeven. In een andere periode zijn er afwijkende aankomst- en vertrekdagen mogelijk.
Op elke bestemming is er een lokale contactpersoon. Contactgegevens ontvang je 3 weken voor aankomst per email. Het kantoor van Casitas Select is zowel telefonisch als per e-mail bereikbaar. Vanzelfsprekend tijdens kantooruren, maar in geval van nood 24/7.
Soms wel, maar meestal is die is afgesloten voor huurders. Zorg daarom dat je mobiele telefoon en smartphone in Spanje functioneren en geef dat nummer op als je boekt. Dan kunnen we elkaar altijd bereiken.
Je bent als huurder vanzelfsprekend aansprakelijk voor eventuele schade. Via je verzekeraar kun je hier, desgewenst, vaak een aansprakelijkheid- en/of schadeverzekering voor afsluiten. Het is belangrijk dat je eventuele schade meldt. Als er schade word geconstateerd na je vertrek dan wordt die via de borgsom op je verhaald. Is de schade hoger dan de borgsom, dan word je er op aangesproken. Zie voor de details de reserveringsvoorwaarden.
Elk verblijf is volledig voorzien van al het (schone) linnengoed dat je nodig hebt voor een normaal huishouden. Mocht je iets missen dan staat het team klaar om dit aan te vullen.
Ja, maar die is inbegrepen in de huurprijs.
Daar moet dan een reden voor zijn, want je wilt natuulijk zo lang mogelijk vakantie vieren. Neem even contact op met je locale contactpersoon en bespreek de eventueel gewijzigde vertrekdatum. Dan kan het team daarop inspelen i.v.m. schoonmaken en inspectie.
Zeker, dat zullen de volgende huurders op prijs stellen. Na je vertrek ontvang je een e-mail met de vraag om de accommodatie te waarderen. We zijn benieuwd naar je ervaringen tijdens het verblijf. Ook belangrijk om te weten hoe je onze service hebt ervaren. We lezen graag hoe de vakantie is geweest en waar je bent geweest. Zo brengen we de volgende gasten op leuke ideeën.
Om de verhuurder in de gelegenheid te stellen de accommodatie gedegen te kunnen controleren wordt uiterlijk 8 dagen na het verstrijken van de huurperiode de waarborgsom terugbetaald.
Ontevreden of is er iets niet in orde? Neem direct contact op met je lokale contactpersoon of bel of e-mail Casitas Select. Wij nemen je klacht onmiddellijk in behandeling. We kijken binnen onze organisatie hoe we de klacht zo snel mogelijk kunnen verhelpen of overleggen met de eigenaar over zijn oplossing.Wat eigenaren willen weten!Als je er naast woont, altijd een oogje erop houdt en zelf schoonmaakt, beddengoed verschoont, het zwembad onderhoudt en alle reparaties verzorgt, dan is het heel goed te doen. Maar heb je wel wat anders te doen, dan neemt Casitas Select graag alle zorgen van je over.
Vanzelfsprekend. We zijn in Andalusië bekend en hebben voldoende inzicht in de betrouwbaarheid van rechtmatige eigenaren. Zo kunnen we alle verhuur met een grote mate van zekerheid oppakken en uitvoeren. Wij gaan altijd uit van de lange termijn en optimale zekerheid voor beide partijen.
Casitas Select staat geregisteerd als reisagentschap bij de lokale overheid van Andalusië en daar is een reden voor. In Spanje zijn alle reisagentschappen en touroperators namelijk verplicht een borgsom van 60.000€ te deponeren én een verzekering tegen faillissement af te sluiten. In aanvulling daarop moet een aansprakelijkheidsverzekering worden afgesloten met een waarde van 210.000€. Er zijn zeer strenge controles op de naleving van deze regelgeving. Op deze manier geven we extra zekerheid aan onze klanten én aan de huiseigenaars die met ons samenwerken. De brede know how geeft Casitas Select alle sterke eigenschappen van de grote onderneming om in te zetten in een realtief klein gebied.
Eigenlijk zou je de vraag aan al die andere eigenaren moeten stellen. Ons antwoord is: Casitas Select concentreert zich op Andalusië. Onze medewerkers zijn thuis in de streek, kennen de huizen en villa’s en kunnen dus gemakkelijk inspelen op vragen en eventuele problemen.
Kijk, nu komt de ervaring van Casitas Select van pas. Wij hebben een matrix om je eigendom een verhuurwaarde toe te kennen. Elk huis is anders. Samen bespreken we de gewenste en de haalbare huuropbrengst. Wil je 100% verhuur of wil je er zelf ook vakantie vieren? Samen maken we een prima afspraak.
Casitas Select of de lokale sleutelhouder is altijd in de buurt. Hebben de huurders problemen of vragen, dan staan de medewerkers tijdens kantooruren altijd klaar en in geval van nood 24/7. Ook de controle op het verblijf is goed geregeld, compleet met snelle actie in het geval van calamiteiten. Die service is ook in het voordeel van de verhuurder, want tevreden huurders komen terug als goede bekenden. Precies wat we samen graag zien.
Het aanbod van Casitas Select is in de hele wereld zichtbaar en rondkijken, kiezen en boeken is dus voor miljoenen mensen 24/7 mogelijk en gemakkelijk. Maar het succes van je verhuur ligt ook aan de kwaliteit van het vakantieverblijf. Mooi dat we je daarbij adviseren en helpen die kwaliteit te bereiken. Samen krijgen we je verhuurkalender vol.
Nee, het staat je vrij ook elders je vakantiewoning aan te bieden. Maar ... dat is niet nodig. Tal van andere verhuursites hebben het aanbod van Casitas Select in hun eigen catalogus opgenomen. Wordt er via een andere aanbieder gereserveerd, dan komt de boeking in de verhuurkalender van Casitas Select. Wel zo duidelijk en je voorkomt verwarring (met dubbele boekingen en alle gevolgen van dien!).
Dan geef je de periode aan als ‘eigen gebruik’. Dit doe je in je eigen boekingsomgeving op de site. Aguila Rent a Villa geeft elke eigenaar een eigen pagina waar alles 24/7 wordt bijgehouden. Je ziet als eigenaar de verhuurkalender met daarop de reserveringen, opties en onbezette perioden. Je kunt dus geheel naar eigen inzicht de periode plannen om zelf met vakantie te gaan en in je eigen appartement, huis of villa te verblijven.
Aan vrienden, bijvoorbeeld? Dat kan, maar dan boek je het als ‘eigen gebruik’. Aan de eventuele service die Casitas Select in die periode moet verlenen zijn kosten aan verbonden.
Nee, in principe houden we ons aan de afspraak per huis. Maar in het geval van een totaal appartementencomplex of een aantal villa’s in een straat kunnen er uitzonderingen worden gemaakt.
Als je de woning voor de verhuur bij ons onderbrengt en we het verblijf moeten aanpassen aan de normen van Casitas Select (inrichting, apparatuur, renovaties en eventuele bouwkundige aanpassingen) rekenen we de kosten aan je door. Daarna zijn er geen extra kosten. Er zijn wel andere kosten die voor rekening komen van de eigenaar, zoals: inboedel en opstal verszekering, onroerendgoedbelasting, gemeentebelastingen, water en elektra, kabel tv, zwembad- en tuinonderhoud.
Nee, dat is juist de reden om alles door Casitas Select te laten regelen. Wij nemen je verantwoordelijkheid over, tot het moment dat we je als eigenaar nodig hebben om belangrijke (of onverwacht noodzakelijke) beslissingen te nemen.
Wij spreken met elke eigenaar een passend betaalschema af, op basis van de verhuurde weken. Heeft de eigenaar een hypotheek dan kunnen we de maandelijkse betalingen doen. Ook de lokale betalingen aan bij voorbeeld tuinonderhoud en zwembadservice handelen we graag voor je af.

Casitas Select